Gemensam genomgång av exempel på sidan 138
2a ( b + 2 ) - 3a ( 1 - b ) =
Parvis arbete
Kalle förenklar ett uttryck så här:
2x ( 4y - 3 ) - y ( x - 5 ) + 6x =
( 8xy - 3x ) - ( xy + 5y ) + 6x =
8xy - 3x - xy - 5y + 6x =
7xy - 3x -5y
Hjälp Kalle att rätta till det som blivit fel.
2a ( b + 2 ) - 3a ( 1 - b ) =
Parvis arbete
Kalle förenklar ett uttryck så här:
2x ( 4y - 3 ) - y ( x - 5 ) + 6x =
( 8xy - 3x ) - ( xy + 5y ) + 6x =
8xy - 3x - xy - 5y + 6x =
7xy - 3x -5y
Hjälp Kalle att rätta till det som blivit fel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar